Workshop ``Reis door de chakra's`` met Pernille Smaal

In deze 2 uur durende workshop neemt Pernille je mee op innerlijke reis door de 7 belangrijkste chakra’s.

Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam waar je levensenergie ontvangt, verwerkt en overdraagt. Elk van deze energiecentra heeft zijn eigen verschillende eigenschappen, functie en werkingsgebied (fysiek, mentaal en emotioneel) en is verbonden met een hormoonklier.

Om in balans te blijven en niet (fysiek, mentaal en/of emotioneel) ziek te raken,  is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de energie goed door de chakra’s blijft stromen.

De gekozen houdingen tijdens deze workshop zijn verbonden met de 7 belangrijkste chakra’s en worden zo in onderlinge afstemming en balans gebracht. Het gebruik van klank, affirmaties en mudra’s zullen deze integratie ondersteunen.

Met hulp van dekens, kussens en/of blokken breng je je lichaam in veelal liggende en af en toe zittende comfortabele en ontspannende yogahoudingen. Deze houdingen houden we ongeveer 5 minuten aan. Er worden daarnaast ademhalings- (pranayama) en meditatieoefeningen gedaan.

Tussen de houdingen door maak je zachte bewegingen om de herstellende en vernieuwende capaciteit van het lichaam te stimuleren.

In elke Rrestorative houding ontvang je een aanraking (touch), denk hierbij aan het ontvangen van een korte massage, druk op een bepaald deel van je lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van etherische oliën en meditatieve muziek die ons zenuwstelsel nog meer ontspannen.

Deze workshop brengt lichaam, geest en hart weer op 1 lijn en is een traktatie voor jezelf!

Ervaring met yoga is niet nodig.

Ook als je zwanger bent ben je welkom.

Tip: Neem twee grote strandhanddoeken of dekentjes mee die vergelijkbaar zijn qua dikte. Wanneer je zelf meer yoga props hebt (zoals blokken/bolster/meditatiekussen), neem het vooral mee, hoe meer ondersteuning je gebruikt hoe beter.

Back to top of page