Yoga special: Full Moon - Lunar Slow Flow

De avond voor de special is het vollemaan, daarom verdiepen we ons gezamenlijk in de Lunar (Yin) energie. Vanuit de Chinese traditie zijn velen van ons bekend met de Yin en Yang; de Indische traditie kent eenzelfde principe, alleen onder een andere naam: zij omschrijven het aan de hand van de zon en de maan, Solar en Lunar. Tijdens de Lunar Slow Flow special onderzoeken we de Lunar-energie in beweging. Mensen associëren Yin-energie met stilte, maar dit is geen noodzakelijke interpretatie van de betekenis. Traditioneel wordt de betekenis van Yin en Lunar vertaald als ‘intuïtief, naar binnen, naar beneden, zacht enz.’ Alle energie is beweging en zowel Solar (Yin) als Lunar (Yang) energie kan worden verkend door op beweging gebaseerde praktijken.

Tijdens de Lunar Slow Flow special leren we ons open te stellen voor de helende stroom van zachte bewegingen en houdingen. Harmoniserende bewegingen en een langzaam tempo van beweging en ademhaling zorgen ervoor dat de energie weer kan stromen door het lijf. Ons zenuwstelsel en onze geest worden uitgenodigd om te resetten en te ontspannen door weer bewust verbinding te maken met de aarde.

Tijdens een Lunar Slow Flow kan het lichaam in alle richtingen worden geopend maar met minder fysieke inspanning: we blijven dicht bij de grond en maken gebruik van de zwaartekracht om het lichaam te openen.

Slow Flow is een meditatieve vorm van yoga die je helpt om te vertragen, racende gedachtes te kalmeren, en uitnodigt om weer terug te komen in het lijf en het moment – in het hier en nu. Slow Flow is een zachte vorm van yoga waarbij je in een heel rustig tempo van houding naar houding beweegt, en is zeer geschikt voor mensen die herstellen van een burn-out en voor degenen die liever minder gewichtdragende oefeningen op hun handen en polsen doen.

Yoga special: Full Moon - Lunar Slow Flow
25 juli van 10 00 tot 12 00 - Kosten zijn 25 euro p.p (Workshop)
Back to top of page